Activiteiten

 

Schatten van Vlieg in Roosdaal

 
Hallo jongelui!
 
Al wie tussen 7 en 12 jaar is heeft ‘dikke sjans’! Wij hebben voor jullie een heel toffe fietstocht uitgekiend. Een reuze-idee voor een plezante schattenjacht op een zonnige dag in juli of augustus!
 
Dit jaar vliegen en fietsen we door het verleden van enkele Roosdaalse dorpen. Naast een schat aan weet-jes zullen we op het einde van de tocht ook de schat-kist kunnen openen. Vóór het zover is zullen we wel een fietstocht van 6 km hebben afgelegd. Wij hebben een leuk boekje voor je klaar gemaakt en daarin legt Vlieg je haarfijn uit waar je precies moet zijn en welke vragen je moet beantwoorden. Vooral flinke jongeren tussen 7 en 12 zullen zich goed kunnen uitleven, maar eigenlijk is het prettig om met het hele gezin de tocht te ondernemen.
 
Link van het boekje zal hier op 28 juni 2021 beschikbaar zijn.
 

Initiaties genealogie
Zaterdag 5 juni en 7 augustus, 9:30u, erf-goedkelder: Günther De Mel zet ons op weg om de eerste stappen te zetten in de studie van onze familiegeschiedenis. Gratis, maar inschrijving verplicht. Er zijn nog twee plaatsen vrij voor deze sessies.
Zaterdag 6 november en 4 december: ini-tiatie in het genealogieprogramma Aldfaer, door Erik De Backer.

 

Open Monumentendag

Nog iets om naar uit te kijken!
Op zondag 12 september verwachten
Erfgoed Rausa en de Roosdaalse Cultuur-raad jullie tussen 14 en 18 uur
in de Strijtemse pastorietuin.
Een tentoonstelling over merkwaardige Strijtemse monumenten, een streepje mu-ziek en boeiende vertellingen staan op de affiche.
Gratis toegang!